Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η μαρμελάδα μου από σύκα!


Υποσχέθηκα να σας κεράσω τη μαρμελάδα μου απο σύκα (η πρώτη μου προσπάθεια), αλλά δεν σας φτάνει μόνο το κέρασμα θέλετε και τη συνταγή!
Εδώ είναι...

Θα χρεαστούμε:

  • 1 κιλό σύκα καθαρισμένα
  • 600 - 700 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • 2-3 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή τα πολτοπιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και βραζουμε για περίπου 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξυλινη κουτάλα. Στο τέλος έβαλα τα κλωναράκια αμπαρόριζας!
Όσο είναι ακόμα ζεστή η μαρμελάδα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. 
Είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!!!!

Γλυκά φιλάκια!!!
αρμπαρόριζα

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/9366-marmelada-mousmoulo.html
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/9366-marmelada-mousmoulo.html
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/9366-marmelada-mousmoulo.html
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

???????????????? ??????????????????????: http://www.enter2life.gr/wp/9366-marmelada-mousmoulo.html




10 σχόλια:

  1. Ωωωωωωω, δείχνει τόσο πλούσια σε γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..τι ομορφα που μυριζει το σπιτι οταν φτιαχνεις μαρμελαδες..θυμαμαι την Γιαγια μου να φτιαχνει..και να μοσχοβολα ο τοπος..και το συκο σκετη απολαυση..καλο Χειμωνα ματια μου..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Euxaristw, Maria moy, gia to omorfo kai poly zesto sxolio soy! filakia polla!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την συνταγή
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας!